Bijsterhuizen 1102G34 | 6546 AS Nijmegen

Telefonisch bereikbaar: maandag tot vrijdag van 9.00 – 17.00 uur

Inmeten

HOME / inmeten

Hoe meet ik een rolluik in?

inmeten

Voor een goed eindresultaat is het belangrijk om het rolluik correct in te meten. Neem hiervoor de tijd en meet bij voorkeur met een duidelijk afleesbare rolmaat of laserinstrument.

Welke bediening wil ik?

Bepaal eerst hoe je het rolluik wil bedienen omdat je goed moet kijken of de situatie hiervoor geschikt is. Bij kunststof kozijnen is het bijvoorbeeld niet wenselijk om een groot gat te maken voor een bandbediening. Je kan dan in dit geval beter kiezen voor een montage op de muur.

Wil je meerdere rolluiken monteren dan is het misschien verstandiger om te kiezen voor een elektrische rolluik met een handzender zodat je met een druk op de knop alle rolluiken kan bedienen.

Waar moet ik op letten?

Let vooral bij het inmeten op obstakels zoals ventilatieroosters of een klink of scharnier van een naar buiten draaiende deur. Zorg ook dat een naar buiten draaiende raam of deur niet tegen de onderlijst/ bovenbak aan kan komen.

Kijk ook of er voldoende ruimte is tussen het kozijn en het draaiende deel om een bandbediening te plaatsen. Dit is vaak bij een dakkapel niet mogelijk vanwege de afwerking van de zijwangen. Je kan in dit geval het beste kiezen voor een elektrische bediening.

Ook moet het rolluik aan de onderzijde goed en recht kunnen afsluiten op een vensterbank of ondergrond. Indien dit niet het geval is, bijvoorbeeld bij een dakkapel, dien je een hoeklijn (valse vensterbank) te plaatsen.

Welke montage methode kan ik het beste toepassen?

Bepaal hoe je het rolluik wil gaan monteren. Je kan een rolluik op de muur of tussen de muur in monteren waarbij de bovenbak tegen de rollaag geplaatst is. Hierdoor kan een naar buiten draaiend raam nog op. Indien je vast raam of een draai/ kiepraam hebt is het ook mogelijk om het rolluik op het kozijn te monteren.

Dit zijn de drie meest voorkomende manieren om een rolluik te monteren:
• Inmeten rolluik op de muur
• Inmeten rolluik tussen de muur
• Inmeten rolluik op het kozijn

Download het bestelformulier rolluik, vul het in en print het uit. Je hebt dan alle benodigde gegevens om jouw rolluik via de webshop te bestellen.