Bijsterhuizen 1102G34 | 6546 AS Nijmegen

Telefonisch bereikbaar: maandag tot vrijdag van 9.00 – 17.00 uur

Rolluik op zonne-energie

HOME / rolluik op zonne-energie

Waarom kiezen voor een rolluik op zonne-energie?

Een rolluik op zonne-energie is een standaard rolluik maar dan voorzien van een elektrische buismotor met ingebouwde accu en een zonnepaneel aan de voorzijde van de bovenbak.
Het rolluik kun je openen en sluiten door middel van een draadloze handzender.

De grote voordelen zijn:
• Draadloos
• Geen gaten door de muur boren
• Duurzaam

Draadloos

Wil je een rolluik plaatsen waarbij het niet mogelijk is om het rolluik te bedienen? Bijvoorbeeld een vide of lichtstraat in de woonkamer. Of is er geen stroompunt aanwezig? Dan is een draadloos rolluik op zonne-energie ideaal!

Geen gaten door de muur boren

Omdat de buismotor is voorzien van een oplaadbare accu is het niet nodig om een gat door de muur of kozijn de boren voor de voedingskabel. Vooral een voordeel met aluminium of kunststof kozijnen in verband met de garantie van de kozijnleverancier. Ook is er geen kans meer op het beschadigen van je mooi gestucte muren en schilderwerk aan de binnenzijde van de woning.

Duurzaam

Een rolluik op zonne-energie heeft geen stroom nodig van je netwerk. Het rolluik maakt bij het openen en sluiten gebruik van de stroom die is opgeslagen in de accu. Deze is opgewekt door het zonnepaneel. Hierdoor is het rolluik dus volledig energieneutraal en daardoor duurzaam.

Daarnaast helpen rolluiken ook om de warmte in de winter binnen te houden en de kou buiten. Hierdoor kan de verwarming een graad lager gezet worden en bespaar je op je gasverbruik, zonder in te leveren op comfort!

Werkt een rolluik op zonne-energie ook als de zon niet schijnt?

Bij het leveren van je rolluik op zonne-energie hebben wij de accu al vol geladen en kun het rolluik direct bedienen na de montage. Het zonnepaneel heeft per dag minimaal 6 uur daglicht nodig om de accu bij te laden.

Een volle accu kan ongeveer honderd bewegingen maken voordat hij leeg is. Dus een bewolkte dag of minder felle zon in de winterdag is geen probleem. In het uiterste geval kun je altijd nog de accu opladen middels een noodlader. (standaard niet meegeleverd)

Alle rolluiken in onze webshop zijn uit te voeren met een buismotor op zonne-energie! Stel nu je rolluik samen in onze webshop en selecteer de Faher Solar Radio met zonnepaneel !