Bijsterhuizen 1102G34 | 6546 AS Nijmegen

Telefonisch bereikbaar: maandag tot vrijdag van 9.00 – 17.00 uur

klantenservice

HOME / klantenservice

Klantenservice

retour procedure

Je hebt de mogelijkheid om af te zien van uw online aankoop en de producten na ontvangst weer retour te sturen, mits dit producten zijn die niet voor jou op maat gemaakt zijn. Veel van onze producten worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Voor deze producten vervalt het herroepingsrecht conform de wet verkopen op afstand. Klik hier voor meer informatie over het herroepingsrecht.

Voor bestelde producten die niet voor jou op maat gemaakt zijn, geldt een bedenktijd van 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Nadat je aan ons hebt meegedeeld van de aankoop af te willen zien, heb je nog 14 dagen om de producten daadwerkelijk terug te sturen. De producten dienen in originele staat te worden geretourneerd naar onderstaand adres:

SBL Rolluiken
Bijsterhuizen 1102 G34
6546 AS Nijmegen

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retour kosten voor jouw rekening.
Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren.
Tevens kun je gebruik maken van het modelformulier herroeping.

bestelling annuleren of wijzigen

Als je na het plaatsen van jouw bestelling er achter komt dat jij jouw bestelling wil wijzigen of annuleren, neem dan binnen 24 uur na bestelling contact met ons op. Je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons of jouw bestelling kosteloos geannuleerd ofwel met een meerprijs / minderprijs gewijzigd kan worden. Indien jouw order al in het productieproces zit, is annuleren helaas niet meer mogelijk. Bij maatwerk vervalt namelijk het herroepingsrecht. Indien het nog wel mogelijk is om jouw bestelling te annuleren, zullen wij de door jou gedane (aan)betaling zo snel mogelijk terugbetalen.

lokale monteur helpt u graag verder

Mocht je vragen en / of klachten hebben over een rolluik of rolpoort die geïnstalleerd is door onze lokale dealer, dan verzoeken wij je contact op te nemen met de klantenservice van jouw lokale dealer. De dealer heeft het product aan jou geleverd en kan je dus verder helpen.

Mocht je niet tevreden zijn met de behandeling van jouw klacht, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij zullen onze uiterste best doen om jouw klacht naar tevredenheid op te lossen. Vermeld bij het melden van jouw vraag of klacht altijd het ordernummer, zodat wij je beter van informatie kunnen voorzien en oplossingen kunnen bieden.